Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Κοινή Θέα- Ενότητα ΙΙΙ

Επιμέλεια: Ghislaine Dantan και Ελένη Κούκου

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 7-9μμ εγκαινιάζεται η τρίτη Ενότητα της Κοινής Θέας.

Στα φουαγιέ του θεάτρου REX παρουσιάζονται νέα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών που σχετίζονται με το κτίριο του Rex, την αρχιτεκτονική, την ιστορία και το όνομά του.

Δήμητρα Βάμιαλη

A Land like no Other, Part B, 2008

Στο δεύτερο μέρος του έργου με τίτλο A Land like no Other, η Βάμιαλη δημιουργεί δύο γλυπτικές εγκαταστάσεις με επιλεγμένα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Τα αντικείμενα εγκιβωτισμένα σε μεγάλες προθήκες από πλεξιγκλάς “αγγίζονται” μεταξύ τους ενσωματώνοντας την ιδέα της ιστορικότητας, της συνέχειας και της ανακύκλωσης.

Jonas Dahlberg (Σουηδία)

Three Rooms (Τρία Δωμάτια), 2008

Το έργο παρουσιάζεται στο μπαρ του REX. Αποτελείται από τρεις μεγάλες οθόνες -τρία δωμάτια (σαλόνι, τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο), φωτισμένα όμοια. Με έναν πολύ αργό ρυθμό και με αδιόρατο τρόπο τα έπιπλα αρχίζουν να διαβρώνονται και να εξαφανίζονται. Μέσα σε μερικά λεπτά όλα έχουν λιώσει και η ολοκλήρωση της εξαΰλωσής τους αφήνει πίσω της μόνο άδειο χώρο και φως.

Μαρία Κόντη

Maiden and Rex, 2008

Με αφετηρίες το παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Maiden without Hands» και την Αγία Βαρβάρα του Jan Van Eyck η Κόντη δημιουργεί ένα φανταστικό πρόσωπο: την συγγραφέα ενός παραμυθιού, αντίτυπα του οποίου βρίσκονται σε μία βιβλιοθήκη-εικαστική εγκατάσταση. Η Κόντη θέτει ερωτήματα που αφορούν τη στερεότυπη εικόνα με την οποία παρουσιάζεται παραδοσιακά η γυναίκα στις δυτικές ευρωπαϊκές ιστορίες.

Ντιάννα Μαγκανιά

Inside Rex, 2008 και Ζεις με κάποιον που έχει το όνομά σου, 2008

Η Ντιάννα Μαγκανιά παρουσιάζει δύο έργα από νέον, ειδικά φτιαγμένα για το φουαγιέ του β’ εξώστη του Rex. Το Inside Rex είναι μια μικρή ρέπλικα του γνωστού σήματος του κτιρίου, τοποθετημένη έτσι ώστε να δημιουργεί στον θεατή την εντύπωση ότι βρίσκεται πίσω από την αυθεντική ταμπέλα. Το Ζεις με κάποιον που έχει το όνομά σου αναφέρεται στις πολλές εκδοχές του εαυτού μας, στους διάφορους ρόλους που υποδυόμαστε στην ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο commonview@n-t.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: